img 3171Kerk zijn.
De Protestantse Gemeeente in Drachten is een christelijke kerk. Zij probeert op haar wijze Jezus na te volgen. Het verhaal van het evangelie zoals dat gestalte kreeg in het leven van Jezus is haar bron.

De Protestantse Gemeente staat voor betrokkenheid op God, op mensen onderling en op de wereld. Zij is een veelzijdige kerk in haar geloven en inzet. Drachten is een gemeente waar ,,alle smaken binnen de PKN’’ qua identiteit zijn vertegenwoordigd. Van rechtzinnig confessionelen en vrijzinnig hervormden tot evangelische gereformeerden. Er is de ruimte, ook spiritueel gezien, om je geloof op een eigen wijze te beleven. Iedereen vult de zoektocht naar God zelf in. De ochtenddiensten hebben het kenmerk dat ze eigenlijk iedere kerkganger moeten aanspreken.. De middag- en avonddiensten worden ingevuld met alternatieve, experimentele en eigentijdse vieringen. Zo kent Drachten bijvoorbeeld Welkomstdiensten, avondgebeden, muziekdiensten en praisediensten. Het heeft ook het grensverkeer doen toenemen bij de zondagse vieringen. Via eigentijds kerk-zijn probeert de Protestantse Gemeente Drachten te laten zien dat ze een kerk met toekomst is. Ook voor jongeren. Loop maar eens binnen!

Wat betekent 'kerk'?
Het woord ‘kerk’ kun je op verschillende manieren gebruiken. Mensen kunnen er het kerkgebouw mee bedoelen, of de mensen die erbij horen (‘gemeenteleden’ of ‘geloofsgemeenschap’). Met ‘kerk’ kan ook een kerkelijke gemeente in een dorp of stad worden bedoeld, of juist de landelijke organisatie en het instituut kerk.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com